Dus wat moet je doen in het nieuwe jaar? We hebben hieronder 6 gezonde nudges op een rijtje gezet die u kunt toepassen op uw eigen dieet en levensstijl; kies er twee of drie om mee te beginnen en kijk hoe het met je gaat!

1. Maak je smoothies groen

Smoothies zijn niet alleen voor fruit, maar ook voor groenten; en het toevoegen van blaadjes zoals spinazie, ijsbergsla of boerenkool zal de smaak niet veranderen, het voegt gewoon vezels en voedingsstoffen toe zoals vitamine A, vitamine C en vitamine K. Maak er een gewoonte van om een ​​handvol groenten toe te voegen voor je mengsel; en onthoud dat smoothies niet alleen voor de zomer hoeven te zijn of voor de periode direct na uw afslankoperatie, ze zijn het hele jaar door een geweldige snelle ontbijtoptie voor onderweg!

smoothies groen

2. Schakel over op gewone yoghurt en voeg je eigen smaken toe

Natuurlijke yoghurt kan een geweldige bron van eiwitten zijn, evenals probiotica (ook bekend als vriendelijke levende bacteriën) die een gunstige invloed hebben op de darmgezondheid, en mineralen zoals calcium en fosfor. Als u gewone yoghurt koopt, betaalt u niet voor toegevoegde geraffineerde suiker en kunt u precies bepalen wat er in zit. Een paar van mijn favoriete toevoegingen van gezonde yoghurt zijn kaneel en banaan, aardbeien en amandelschilfers, evenals gebakken appelstukjes en rozijnen.

3. Leg een voorraad zalm in blik

Zalm in blik is veel rijker aan gezonde omega-3-vetzuren in vergelijking met tonijn in blik of witvis zoals kabeljauw of schelvis. We moeten ernaar streven om twee porties vis per week te eten, waarvan er één olieachtige en ingeblikte zalm is, evenals makreel, sardines en sardines, allemaal ‘olieachtig’.

Verzamel zalm uit blik

4. Organiseer uw aanrecht

Houd een mooi volle fruitschaal tentoongesteld; als je het kunt zien, is de kans veel groter dat je eraan gaat snacken! Zorg er in dezelfde geest voor dat u gezonde receptenboeken (zoals ‘The Bariatric Bible’ kookboek van Carol Bowen) en een boekenstandaard tentoonstelt; het moedigt je aan om te experimenteren met gezonde recepten. U kunt zelfs een wekelijks maaltijdplan opstellen, waarbij u gedurende de week ten minste één nieuw recept gebruikt, en dit voor het hele gezin laten zien.

5. Makeover je koelkast

Zorg ervoor dat de middelste (ooghoogte) planken van uw koelkast gevuld zijn met gezonde, kant-en-klare eiwitrijke voedingsmiddelen zoals gekookte eieren, falafel, yoghurt, kleine blokjes kaas en druiven, voorgesneden groentesticks (zie door containers) voor dipsauzen zoals hummus en plakjes kip of kalkoen. Zorg ervoor dat gezonde voeding, d.w.z. hele voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen, zowel gemakkelijk te zien als gemakkelijk te bereiken is.

6. Bestel je ontbijtgranenkast opnieuw

Om zowel uzelf als uw gezin ertoe aan te zetten gezondere keuzes te maken bij het ontbijt, is het belangrijk om de gezondere granen vooraan te plaatsen, dwz havermoutpap / Weetabix, en de minder gezondere granen (inclusief honing, suiker en met chocolade omhulde granen) achterin . Deze simpele omschakeling betekent dat de gezondere keuze de gemakkelijkere keuze is en je weet maar nooit, de suikerachtige granen kunnen helemaal vergeten worden; of je kunt ze bewaren voor een gezondere ‘traktatie’ (in plaats van een chocoladereep) of alleen voor een weekend.