Medicijnen kopen via internet kan het leven een stuk gemakkelijker maken. Medicijnen op internet zijn soms goedkoper. Uw pillen worden bij u aan de deur bezorgd.

Helaas zijn er veel oneerlijke online drogisterijen – en het kan moeilijk zijn om de eerlijke van de oneerlijke te onderscheiden. U moet dus heel voorzichtig zijn wanneer u online medicijnen koopt.

Hoe kun je veilig drugs online kopen?

U kunt veilig medicijnen online kopen als u online apotheken gebruikt die worden aanbevolen door de National Association of Boards of Pharmacy. Deze organisatie controleert internetdrogisterijen in de Verenigde Staten en de meeste Canadese provincies.

De National Association of Boards of Pharmacy heeft een website gemaakt op www.awarerx.org. U kunt deze site bezoeken om erachter te komen welke online drogisterijen worden aanbevolen en welke niet.

Het is ook veilig om medicijnen te kopen via de website van uw zorgverzekeraar.

veilig drugs online kopen

Vertrouw een online drogisterij niet als:

De website vraagt ​​u niet om een ​​recept.
De drogisterij is geen erkende apotheek. In de VS en Canada hebben apotheken een vergunning van individuele staats- of provinciale overheden.
De online drogisterij heeft geen erkende apotheker om uw vragen te beantwoorden.
De website is niet “beveiligd”. Dit betekent dat alle informatie die u invoert – uw adres, uw creditcardnummer – kan worden gelezen en gebruikt door iedereen die het tegenkomt. Beveiligde websites gebruiken speciale tools om uw informatie te “versleutelen”. Ze veranderen het in een code die andere mensen niet kunnen lezen. U kunt zien dat een website veilig is als de URL (het webadres) begint met “https” in plaats van alleen “http”.

online drogisterij

Waarom zou u zich zorgen maken over online drugs?

Je zou uiteindelijk pillen kunnen kopen die eerder pijn doen dan helpen. De Wereldgezondheidsorganisatie ontdekte dat meer dan de helft van de medicijnen die online en op plaatsen zonder fysiek adres worden verkocht, nep was. Medicijnen die u online koopt bij bronnen die niet gereguleerd zijn, kunnen te sterk of te zwak zijn.

Criminelen die online drugs verkopen, hebben één doel: geld verdienen. Ze richten zich dus vaak op medicijnen waar veel vraag naar is en die niet in een goedkopere generieke vorm verkrijgbaar zijn.

Veel nepmedicijnen zijn vakkundig verpakt. Ze zien eruit als echt, maar zijn misschien gemaakt onder erg vuile omstandigheden. En ze kunnen ingrediënten bevatten zoals krijt, suiker en bloem in plaats van het medicijn dat je nodig hebt. In het ergste geval bevat een neppil medicijnen of chemicaliën die u kunnen schaden.