Geneesmiddelen kopen via het internet kan het leven een stuk gemakkelijker maken. Je geneesmiddelen worden bij jouw thuis bezorgd. Soms zijn ze ook goedkoper maar niet alle geneesmiddelen die op internet verkocht worden, zijn veilig.

Hoe kun je veilig geneesmiddelen online kopen?

Je kan veilig geneesmiddelen online kopen bij internetapotheken die genotificeerd zijn bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidszorg FAGG, Victor Hortaplein 40/40, 106 Brussel.
U vindt een lijst van deze internetapotheken terug op de website van het FAGG www.fagg.be.

veilig drugs online kopen

Vertrouw een online apotheek niet als:

 • De apotheek is geen bij het FAGG erkende apotheek.
 • De online apotheek heeft geen erkende apotheker om uw vragen te beantwoorden.
 • De website is niet “beveiligd”. Dit betekent dat alle informatie die u invoert – uw adres, uw creditcardnummer – kan worden gelezen en gebruikt door iedereen die het tegenkomt. Beveiligde websites gebruiken speciale tools om uw informatie te “versleutelen”. Ze veranderen het in een code die andere mensen niet kunnen lezen. U kunt zien dat een website veilig is als de URL (het webadres) begint met “https” in plaats van alleen “http”.
 • online drogisterij

  Waarom zou u zich zorgen maken over online beschikbare geneesmiddelen?

  Geneesmiddelen die door een erkende fysieke of online apotheek verkocht worden, voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en worden regelmatig gecontroleerd. Niet alle op het internet te koop gestelde geneesmiddelen voldoen aan die kwalitatieve vereisten. De Wereldgezondheidsorganisatie ontdekte dat meer dan de helft van de geneesmiddelen die online en op plaatsen zonder fysiek adres worden verkocht, nep was. Geneesmiddelen die je online koopt bij bronnen die niet gereguleerd zijn, kunnen een te sterk of te zwak werking hebben of zelfs schadelijk zijn.

  Criminelen die online geneesmiddelen verkopen, hebben één doel: geld verdienen. Ze richten zich daarom vaak op geneesmiddelen waar veel vraag naar is en die niet in een goedkopere generieke vorm verkrijgbaar zijn.

  Veel valse geneesmiddelen zijn vakkundig verpakt en lijken heel erg op echte geregistreerde geneesmiddelen. Maar vaak bevatten ze niet de juiste bestanddelen of is de dosering niet correct, worden ze in slechte hygiënische ruimtes geproduceerd en bevatten ze stoffen die niet thuishoren in geneesmiddelen.